Q & A

Op deze pagina ga ik alle vragen beantwoorden die nog open staan in paracord land.

Het allereerste begin is al uitgelegd op voorgaande pagina's. De afwerking komt ook nog aan bod. 

Mocht je je antwoord niet kunnen vinden gebruik dan het contactformulier. Ik ga je dan niet persoonlijk antwoorden maar jouw vraag en antwoord zal dan binnen 7 dagen op deze pagina staan. 

  • Waarom krijg ik mijn halsband niet regelmatig

Het aantrekken is zeker op het begin een beetje moeilijk. Let op dat je de basisdraden niet te hard aantrekt want alle draden hebben de ruimte nodig om netjes naast elkaar te komen. Bij een sanctified rand bepaalt kleur 2 de regelmaat. Die moet je nog een extra rukje geven op het laatst. De middendraden eerst naar beneden trekken en daarna naar boven. Je zult zien dat met naar beneden trekken de draden netjes naast elkaar komen en met naar boven trekken komt het strak te zitten.

  • Veel vragen over lengteberekingen.

Er zijn veel problemen merk ik met de lengteberekeningen. Zie op de vorige pagina https://www.knotsure.nl/451275957 hoe ik dat doe. Binnenkort zal hier een aparte pagina over komen. 

Draden aan elkaar maken. LET OP, dit is niet de Manny methode dit geldt alleen voor de middendraden.

  • Hoe verwerk ik een seresto tekenband in een paracord halsband.

Het beste kun je een niet te brede halsband maken. Maximaal de Benno of de Elite. En dan met de Sanctified rand. Die heeft grote lussen aan de binnenzijde en een mooi gleufje waar de seresto precies invalt. Het idee is ontstaan zo'n 6 jaar geleden dat een klant mij vroeg om dat te doen. Ze had veel andere honden en kleinkinderen en was niet blij dat ze constant in contact kwamen met de tekenband. Bij dit voorbeeld heb ik Mika's Santa Claus gemaakt daar paste de seresto ook perfect onder. Zoals je ziet heb ik met een type I kruissteek de voorbereiding gemaakt. Ik laat dan een flink stuk touw over zodat de klant heel gemakkelijk zelf de tekenband kan bevestigen. 

Deel deze pagina